Valinta

Me voimme suhtautua meidän elämässä tapahtuviin negatiivisiin asioihin kahdella tavalla. Voimme valittaa tapahtunutta, syyttää ainaista huonoa onnea ja ajatella että maailma on paha ja elämä on vaikeaa. Tai sitten me voidaan hyväksyä se, että myös ne huonot ajat kuuluvat elämään ja se mitä sinulle tapahtui ei määrittele sinua tai elämääsi. Voit pyrkiä ajattelemaan, että se huono kokemus elämässä ehkä opetti sinulle jotain. Ehkä silläkin oli joku tarkoitus, jonka voi vasta ajan kuluttua ymmärtää. Et voi vaikuttaa siihen mitä sinulle tapahtuu mutta voit vaikuttaa omaan asenteeseesi ja siihen, miten suhtaudut elämäsi tapahtumiin.

Enkä tarkoita tällä, että negatiivisia tunteita ei saisi kokea tai että aina pitäisi olla positiivinen. Ei todellakaan! Päinvastoin, jos sinä et anna itsellesi lupaa tuntea jotain tunnetta niin se tulee vielä sinua vastaan myöhemmin, monesti jopa voimakkaampana. Anna itsesi tuntea myös ne vaikeat tunteet mieluummin heti tapahtumahetkellä. Ne tunteet eivät kestä ikuisesti, vaikka siinä hetkessä ulospääsyä on vaikea nähdä.

Jos menet negatiivisuuden kierteeseen etkä edes usko, että ansaitset hyviä asioita elämässä, niin silloin sinun elämäsi luultavasti on negatiivista ja vaikeaa. Silloin sinä olet päättänyt ajatella niin, ja pitää sitä totuutena. Tässä on paljolti kysymys siitä, mihin päätät uskoa. Sinun omalla asenteellasi ja ajattelutavallasi on suuri merkitys. Tunne vaikeat tunteet, mutta opettele päästämään niistä irti kun aika on oikea.

Jos itse olisin niillä vastoinkäymisten hetkellä luovuttanut ja lakannut uskomasta että paremmat ajat on tulossa, niin en oikeasti tiedä että missä tilanteessa olisin nyt. Mutta minä päätin uskoa siihen, että tässä elämässä kaikella on tarkoitus. Ja että vaikka välillä on vaikeaa, niin ei ikuisesti ole. Kun katsot elämää enemmän positiivisen kuin negatiivisen kautta niin alat myös saamaan mahdollisuuksia ja lisää hyviä asioita elämääsi. Kun sinä keskityt hyvään, niin hyvä lisääntyy. Juuri sinä ansaitset hyvän ja onnellisen elämän. Onnellisuus lähtee sinun mielestäsi, joten tarkkailethan ajatuksiasi.

Kumman sinä valitset?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s