Huolet

“Sometimes the most important thing in a whole day is the rest we take between two deep breaths.” — Etty Hillesum

Huolet. Joskus niitä on enemmän, joskus vähemmän. Kaikki me kuitenkin stressaamme elämässä tapahtuvia asioita (usein aivan turhaan). Kun murehdit, ovat ajatuksesi silloin jossain muualla kuin tässä hetkessä. Huolenaihe usein on pieni, mutta ajatuksesi tekevät siitä kuitenkin suuren. Aivot alkavat maalailemaan erilaisia kauhukuvia ja skenaarioita, vaikka tässä hetkessä ei mitään hätää olisikaan.

Epämieluisista tunteista ei voi päästä kokonaan eroon, sillä myös ne ovat osana elämää. Keinoja lievittää näitä tunteita on onneksi kuitenkin monia. Positiivista on, että voit itse vaikuttaa melko paljon ajatuksiisi. Tai ehkä ennemminkin siihen, mitä niistä uskot ja mitä et.
Ajatuksesi eivät ole tosiasioita (vaikka näin usein ajattelemme) ja huolet yleensä ratkeaa tavalla tai toisella. Mennyttä ei voi muuttaa, tulevaisuudesta ei tiedä kukaan. Eli ainoastaan tästä hetkestä voi olla varma. Onko jotain, jota voit asialle tehdä nyt? Jos on, niin tee se. Jos ei, niin hyväksy se, ettet voi vaikuttaa asioiden kulkuun. Voit sen sijaan vaikuttaa siihen, miten suhtaudut ajatuksiisi.

Elämä on epävarmaa, kukaan ei voi tietää mitä seuraavassa hetkessä tapahtuu – se on vain hyväksyttävä. Kuitenkaan
huonot ajat eivät kestä ikuisesti. Me kaikki koemme välillä stressiä ja ahdistusta, et ole siis ajatustesi kanssa yksin. Voit yrittää unohtaa huolesi ja ajatella myönteisesti, mutta usein tämä ei kuitenkaan auta. Mitä enemmän koitat ajatuksiasi torjua, sitä enemmän ne tulee tietoisuuteesi. Sinun tulee siis hyväksyä ajatuksesi ja tunteesi, antaa niiden tulla ja sitten mennä. Hyväksyminen tarkoittaa siis sen ymmärtämistä, ettet voi negatiivisille ajatuksillesi mitään.

Miten sinä autat itseäsi näissä tilanteissa?

On hyvä miettiä, että mitkä keinot auttaa itseä selviytymään huonoista hetkistä silloin kun tuntuu, että stressi ottaa vallan. Yhtä auttaa kävely, toista läheisten kanssa ajan vietto ja kolmatta itkeminen ja tällä tavoin stressin purkaminen. Asioista ääneen puhuminen auttaa. Sitä ymmärtää, että me kaikki kamppailemme omien asioidemme ja ongelmiemme kanssa.

Asioilla on tapana järjestyä.


Mitä jos tällä kertaa ajattelisitkin, että kaikki meneekin hyvin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s