Muutos

Kuinka helposti sinä teet muutoksia elämässäsi?

Monet pelkäävät muutosta, ja se on ihmiselle täysin luonnollinen psykologinen reaktio – onhan muutoksessa usein kyseessä jokin uusi ja tuntematon, mukavuusalueelta poistuminen. Epävarmuus on tunne, jota pelätään. Saatetaan pysytellä väärässä työpaikassa, parisuhteessa, kaupungissa tai koulutuksessa vain siksi, että muutos tuo mukanaan epävarmuuden tulevasta. Vaikka muutos on usein hyväksi, voi sen tekeminen olla vaikeaa – teinkö nyt oikean päätöksen ja entä kadun tätä vielä? Mitä muut tästä ajattelevat tai mitä edes itse ajattelen? Minä olen sitä mieltä, että jos johonkin asiaan ei elämässä ole pidemmän päälle tyytyväinen, on silloin muutoksen aika. Tyytyäkkö mielummiin tuttuun ja turvalliseen, mutta ei onnellisuutta tuovaan,

vaiko kokeilisi jotain uutta josta voi koitua vaikka mitä hienoa?

Ajatus muutoksesta lähtee yleensä siitä kun kokee, että joki asia elämässä ei vaan tunnu hyvältä ja oikelta. Ihmisellä on usein mielessä jokin päämäärä, joka muutoksella halutaan saavuttaa. Epävarmuus, muiden mielipiteet ja heikko itseluottamus voivat olla esteitä muutoksen toteutuksella.

Epäonnistumisen pelko on yksi ihmisen lamauttavimmista tunteista.

Omassa elämässäni olen kokenut paljon muutoksia ja koen, että pääsääntöisesti niistä on tullut positiivisia vaikutuksia elämään. Olen haaveillut jo pitkään ulkomailla asumisesta. Nyt minulla on sellainen tilanne, että voisin mahdollisesti mennä suorittamaan HR-harjoitteluni Espanjaan vuoden kuluttua. Tämä tarkoittaisi sitä, että asuisin 5kk vieraassa maassa. Ajatus tuntuu pelottavalta, mutta samalla aivan ihanalta ja ainutkertaiselta mahdollisuudelta. Haluaisin vielä matkustaa, kun se on helppoa tässä elämäntilanteessa. Mietin kuitenkin, että entä jos en pärjäisikään eri maassa? Mitä jos en tutustu ihmisiin ja viettäisin vain vapaa-aikani yksin? Englannin tai espanjan kielentaitokaan ei ole täydellinen.

Mutta toisaalta

Entä jos saankin ihanan kokemuksen, paljon uusia ystäviä ja elämänkokemuksia? Kielitatoitoni paranisi ja saisin nauttia 5 kuukautta Espanjan auringon alla, samalla kehittäen osaamistani. Entä jos saisinkin lisää rohkeutta pärjätä omillani ja rakkaani kyläilemään usein luonani? Ainutlaatuisen kokemuksen, joka ei varmasti koskaan unohtuisi.

Tuntematon pelottaa, mutta välillä riskin ottaminen kannattaa. En itse ainakaan ole katunut mitään päästöstä, jonka olen tehnyt omaa hyvinvointia ajatellen. Ulkomaan harjoitteluun on vielä aikaa, eikä se ole ollenkaan varmaa. Mikäki mahdollisuus tähän tosiaan tulee, aion olla rohkea ja tarttua tilaisuuteen.

Kuka haluaa vanhana katua asioita, joita jätti tekemättä pelon takia?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s