Unelma

Jokaisella on varmasti haaveita ja unelmia. Joillain pieniä, joillain suuria. Koen, että unelmat auttavat ihmistä hahmottamaan ne toivotut asiat selkeämmin. Lapsena unelmoitiin paljon. Minä halusin olla isona astronautti, prinsessa tai missi. Iän myötä unelmat ovat ehkä jollain tavalla realistisoituneet ja ne liittyvät lähinnä melko arkisiin asioihin. Kun kasvamme, tulee vastaan epäilijöitä. Aina löytyy ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tai halua ymmärtää. Eihän tossa oo mitään järkeä, kannattaisiko miettiä jotain muuta? -lause saattaa murtaa monien haaveet. Voi kun kaikilla olisikin se lapsen into, usko ja toivo vielä tallessa.

Unelmat ovat mulle vähän niin kuin innostuksen ja motivaation lähde – niistä saa energiaa, iloa & uskoa ja ne tuovat merkitystä elämään. Unelmia on ollut elämän aikana paljon: nuorena haaveilin poikaystävästä, ulkomaanreissusta ja työpaikasta. Tietysti unelmoin myös rikkaaksi tulemisesta – kukapa ei. Ymmärrettyäni sen, millä asioilla on oikeasti merkitystä ei tuo unelma ole edes top-5 listalla. Ilokseni monet unelmat ovat jo toteutuneet, mutta niitä on paljon vielä toteuttamatta, hyvä niin! Aikoina, kun unelmia ei niinkään ollut tuntui siltä, että elämästä puuttui jotain.

Unelmien reissu Espanjassa keväällä 2018

Toiset unelmoivat sen pohjalta, mitä elämässä muka kuuluisi tehdä. Ensin arvostettuun kouluun, töihin, sitten puoliso, häät, omakotitalo ja kaksi lasta. En väitä, että tuollaisissa unelmissa olisi jotain vikaa, mutta unelmien tulisi tulla ihmiseltä itseltää, ei niinkään ulkopuolisesta paineesta. Pitäisi tunnistaa, mitä itse elämältä haluaa. Ulkopuolelta tulevat haaveet ovat ihan eri juttu kuin ihmisestä itsestään.

Oon kuullut hyvän ja yksinkertaisen keinon omien unelmien miettimiseen ja määrittämiseen.

Mitä sinä tekisit, jos olisit 10 kertaa rohkeampi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s