Unelma

Jokaisella on varmasti haaveita ja unelmia. Joillain pieniä, joillain suuria.

Lapsena unelmoitiin paljon. Minä halusin olla isona astronautti, prinsessa tai missi. Iän myötä unelmat ovat ehkä jollain tavalla realistisoituneet ja ne liittyvät lähinnä melko arkisiin asioihin. Kun kasvamme, tulee vastaan epäilijöitä. Aina löytyy ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tai halua ymmärtää. Eihän tossa oo mitään järkeä, kannattaisiko miettiä jotain varmempaa vaihtoehtoa? -lause saattaa murtaa monien haaveet varsinkin silloin, jos luotto itseensä on matalalla. Voi kun kaikilla olisikin se lapsen into, usko ja toivo vielä tallessa. Usko siitä, että kaikki on mahdollista. Moni asia on oikeasti mahdollista jos tahtoa, uskoa ja lujuutta löytyy. Omien unelmien miettimisessä täytyy ajatella itseään: mitä MINÄ haluan oikeasti, minkälaista elämää haluan elää ja mitä haluan tehdä? Jos näitä asioita ei aidosti mieti, voivat unelmat olla jonkun toisen omia; saattaa alkaa ajattelemaan, että elämässä täytyy tehdä tiettyjä asioita tietyn kaavan mukaan.

Ensin opiskelemaan arvostettua alaa, sitten töihin, puolison etsiminen ja häät. Omakotitalo, kaksi lasta ja koira. Ei tässä tietenkään ole mitään vikaa, mutta on hyvä pysähtyä miettimään että onko se, millaisesta elämästä meidät on opetettu unelmoimaan sitä, mitä oikeasti haluaa. Tiettyyn mallin ei tarvitse mukautua, vaikka valtaosa niin tekeekin. On ok erottua joukosta ja on täysin hyväksyttävää valita toisin. Ulkopuolelta tuleva paine voi kuitenkin olla kova ja saatamme ruveta ajattelemaan, että näin kuuluu tehdä. Unelmat, jotka tulevat ihmiseltä itsestään edesauttavat hyvinvoivaa ja aidosti onnellista elämää. Mitä sinä haluat vielä kokea ja saavuttaa tässä elämässä?

Unelmat ovat minulle kuin innostuksen ja motivaation lähde – niistä saa energiaa, iloa & uskoa ja ne tuovat merkitystä elämään. Unelmia on ollut elämän aikana paljon: nuorena haaveilin poikaystävästä, ulkomaanreissusta ja työpaikasta. Ilokseni monet unelmat ovat jo toteutuneet, mutta niitä on paljon vielä toteuttamatta, hyvä niin! Aikoina, kun unelmia ei niinkään ollut tuntui siltä, että elämästä puuttui jotain.

Unelmista ja tavoitteista kannattaa puhua ääneen. Niiden ajatteleminen ja ylöskirjaaminen johtaa monesti siihen, että pikkuhiljaa alkaa kasvaa niitä kohti – näin minulle on käynyt.

Oon kuullut hyvän ja yksinkertaisen keinon omien unelmien miettimiseen ja määrittämiseen.

Mitä sinä tekisit, jos olisit 10 kertaa rohkeampi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s